Studenten van Tsinghua University bezoeken Gent voor de 3e editie van de opleiding voor voortgezet onderwijs

Studenten van Tsinghua University bezoeken Gent voor de 3e editie van de opleiding voor voortgezet onderwijs

De Universiteit Gent en de Tsinghua Universiteit organiseerden voor de derde keer een cursus voor Chinese Master of Public Health studenten en professionals rond de gezondheidszorg in België en Europa.

Een groep Chinese studenten, overheidsambtenaren, vertegenwoordigers van overheidsdiensten, senior administratief personeel en senior ziekenhuismanagers kwamen naar Gent en Brussel om het Belgische gezondheidszorgsysteem beter te leren kennen. Het was de derde keer dat deze cursus plaatsvond in het kader van het drie jaar oude samenwerkingsverband tussen de Universiteit Gent en de Tsingua Universiteit.

Gedurende de week volgen de deelnemers specifieke cursussen van gastsprekers en voeren ze veldbezoeken uit. Dit jaar waren er onder meer thema's als seksuele en reproductieve gezondheid, vergrijzing, zorgbeleid, interculturele communicatie en patiëntenrechten. De groep bezocht het verpleeghuis 'Leie Home', het revalidatiecentrum van de Universiteit Gent, het UZ Gent, een chirurgische dagkliniek en een kinderkliniek.

Om het beleid te versterken, brachten de deelnemers ook een bezoek aan het Europees Parlement en de Missie van de Volksrepubliek China bij de Europese Commissie.